Fietsplan-SGO

Website Fietsplan: sgo-fietsplan.123website.nl

 

Een van de huidige activiteiten van de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk is het "fietsplan".

De doelstelling van het fietsplan is om minder mobiele ouderen en gehandicapten, wonende te          's-Gravendeel, de mogelijkheid te bieden om met behulp van een vrijwilliger een fietstochtje te maken in en rond het dorp. Voor dit doel zijn twee verschillende fietsen aangeschaft: een rolstoelfiets en een duofiets.

De rolstoelfiets is bestemd voor rolstoelafhankelijke mensen. Voordeel  van deze fiets is, dat er gebruik gemaakt kan worden van de eigen rolstoel. Transfers of stoelwisselingen zijn niet nodig. De fiets is niet geschikt om er een elektrische rolstoel op te plaatsen. Vrijwilliger en cliënt zitten achter elkaar. De fiets heeft een elektrische trapondersteuning. Zie informatie fietsen. 

De duofiets is geschikt voor mensen die nog wel zelfstandig beperkt kunnen lopen of staan. De mogelijkheid bestaat om mee te trappen, doch dit is niet verplicht. De fiets beschikt over een drietal trapopties. Vrijwilliger en cliënt zitten naast elkaar. Deze fiets heeft eveneens een elektrische trapondersteuning. Zie informatie fietsen

De planning van vrijwilligers wordt door de werkgroep fietsplan-SGO verzorgd evenals de reserveringen. Zie planning en reservering op de website van het fietsplan.  
sgo-fietsplan.123website.nl 
                    

De fietsen worden voor niet-commerciële doelen gratis ter beschikking gesteld aan de bovengenoemde doelgroepen in ons dorp. De vrijwilligers zijn verzekerd via SGO. 

SGO beschikte zelf over onvoldoende eigen middelen om de financiering van dit project te kunnen bekostigen. Wij zijn daarom heel erg blij met al onze sponsoren groot en klein. Zonder hun bijdrage was het niet mogelijk geweest dit plan te realiseren. Wij danken alle bedrijven, stichtingen en instanties voor hun medewerking. Zie overzicht sponsoren. 

Daarnaast danken wij het 's-Gravendeels wielercomité, basisschool "De Schelf", de actiegroep "Fietsen voor Fietsen" (bestaande uit R. Aardoom, Bike Totaal Hartman en stichting Bike4Charity), de Rotery en de ToerClub De Hoekse Renners voor het organiseren van evenementen waarvan de opbrengst bestemd is/was voor het fietsplan.

Voor het "fietsplan" is inmiddels een aparte werkgroep gevormd .

 

 

 • G. Sint Nicolaas
  078-6733848
  06-30016437   
  gstn@kpnplanet.nl                  

 • L.K. de Zeeuw
   078-6733498
  06-23816500                  leendezeeuw1952@gmail.com

 • J. Tuk  
  078-6732208, 
  06-30304642.
  joop.tuk@kpnplanet.nl