Nieuwsbrief

 

 

Uit het AD van 17 oktober 2017

Blijverslening in de Hoeksche Waard om langer thuis te wonen

Hoeksche Waarders die langer zelfstandig thuis willen wonen, kunnen vanaf 1 december mogelijk een beroep doen op de blijverslening. De vijf gemeenten lenen geld aan inwoners, waarmee zij aanpassingen aan hun woning kunnen betalen. De gemeenteraden moeten nog wel akkoord geven.

Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen, Cromstrijen en Binnenmaas maken allemaal 250.000 euro vrij voor de speciale lening. Is de pot leeg, wordt er direct bijgestort. Het budget mag niet op raken, zo staat in het besluit van de wethouders.
Wie zijn of haar huis wil aanpassen aan hun ‘oude dag’ kan op twee manieren gebruik maken van de lening. Via een hypothecaire lening of een ‘consumptief krediet’ .
Op de website https://www.langlevethuis.info/is er veel informatie te vergaren zoals een folder, een test, scan en waarom is voorbereiden op langer zelfstandig wonen zo belangrijk?

De informatie gaat over koopwoningen en huurhuizen.

  

Het Ouderen Behoefte Onderzoek in 's-Gravendeel,

In ’s-Gravendeel is de meting van het Ouderen Behoefte Onderzoek uitgevoerd in oktober-november 2016. Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van de leefsituatie en behoeften van thuiswonende 60-plussers. De verzamelde gegevens zijn geanalyseerd en samengevat in een rapport.

Het gehele onderzoeksrapport is voor belangstellenden na te lezen op http://www.binnenmaas.nl/

 

Informatiekaart voor mantelzorgers:

Waar kunt u terecht met vragen over mantelzorg in de Hoeksche Waard ? Hiervoor is een informatiekaart ontwikkeld. Op de kaart staan de dertien meest gestelde vragen door mantelzorgers. Daarnaast verschillende organisaties die uw vragen kunnen beantwoorden. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact op met MEE Zuid Hollandse Eilanden: http://www.meemantelzorg.nl/…