Fietsplan-SGO

Eén van de activiteiten van SGO is het “Fietsplan”.

De doelstelling van het fietsplan is om mindervaliden senioren en mensen met een handicap, die wonen te  ‘s-Gravendeel, de mogelijkheid te bieden om met behulp van een vrijwilliger een fietstochtje te maken in en rond het dorp. Voor dit doel zijn twee verschillende fietsen beschikbaar een rolstoelfiets en een duofiets.

De rolstoelfiets is bedoeld voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Voordeel  van deze fiets is, dat er gebruik gemaakt kan worden van de eigen rolstoel. Stoelwisselingen zijn niet nodig. De fiets is niet geschikt voor een elektrische rolstoel. Vrijwilliger en passagier zitten achter elkaar. De fiets heeft een elektrische trapondersteuning. 

De duofiets is geschikt voor mensen die nog zelfstandig ondanks beperkingen kunnen lopen of staan. De mogelijkheid bestaat om mee te trappen maar dit is niet verplicht. De fiets beschikt over een drietal trapopties. Vrijwilliger en cliënt zitten naast elkaar. Deze fiets heeft eveneens een elektrische trapondersteuning. 

De planning van vrijwilligers wordt door onze coördinator Annie Sint-Nicolaas gedaan. Zij  verzorgt ook alle reserveringen. Zie voor de  planning en de reserveringen op de website van het fietsplan.         

 

De fietsen worden voor niet-commerciële doelen gratis ter beschikking gesteld aan de bovengenoemde doelgroepen. De vrijwilligers zijn verzekerd via SGO. 

SGO beschikte zelf over onvoldoende eigen middelen om de financiering van dit project te kunnen bekostigen. Wij zijn daarom heel erg blij met al onze sponsoren groot en klein. Zonder hun bijdrage was het niet mogelijk geweest dit plan te realiseren. Wij danken alle bedrijven, stichtingen en instanties voor hun medewerking. 

Contactpersonen voor het fietsplan zijn:

Annie Sint-Nicolaas 06-20190298 – Leen de Zeeuw 06-23816500